ההיסטוריה של קוזדילות
לקווסאדילות היסטוריה ארוכה ועשירה שתחילתה במאה ה-16. מקור המילה "quesadilla" הוא מהמילה הספרדית "queso", שפירושה גבינה. מקורם של הקוואסדילה באזורים הצפוניים והמרכזיים של מקסיקו, שם הם יוצרו באמצעות מסה, סוג של בצק מקמח תירס. את המסה גלגלו לפנקייק דק, מלאו בגבינה, ואז בושלו על להבה גלויה.
הקוואדיות המקוריות היו פשוטות, והורכבו רק מגבינה ומסה. עם זאת, כשהמנה התפשטה ברחבי מקסיקו, אנשים התחילו להוסיף מרכיבים אחרים למילוי. כיום מכינים קוואסדילות עם מגוון רחב של מילויים, כולל בשר, שעועית, ירקות ואפילו פירות.
הקוואסאדילות הפכו לפופולריות בכל רחבי העולם, כאשר מדינות רבות נותנות ספין משלהן למנה. בארצות הברית, למשל, מכינים קוואסדילה לרוב עם טורטיות קמח ומוגשות עם שמנת חמוצה וגוואקמולי. בקנדה, לפעמים מכינים אותם עם פוטין, מנה העשויה מצ'יפס, קרם גבינה ורוטב.
מתכון קוסאדילות עוף
קוואדיות עוף הן מנה טעימה וקלה להכנה שמתאימה לכל אירוע. הנה מתכון פשוט לקוואדיות עוף שתוכלו לנסות בבית:
מתכון לקוואסדילה פטריות
קסדילות פטריות הן גרסה צמחונית למנה המקסיקנית הקלאסית. הם עמוסים בטעם ובחלבון והם מושלמים לארוחה מהירה וקלה. הנה מתכון פשוט לקוואסדילה פטריות שתוכלו לנסות בבית:
סיכום
קוואסדילה היא מנה טעימה וקלה להכנה שמתאימה לכל אירוע. בין אם אתם מעדיפים עוף, בקר, ירקות או גבינה, יש מתכון לקווסדילה בשבילכם. אז למה שלא תנסו להכין היום קוואדילות בבית? בלוטות הטעם שלך יודו לך!