הכנת העוף
הצעד הראשון להכנת אנצ'ילדאס דה מולה הוא הכנת העוף. תזדקק לקילוגרם אחד של חזה עוף ללא עצמות וללא עור. הנה איך לבשל את העוף:
1. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס.
2. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מניחים את העוף בתבנית אפייה ומוסיפים 1/2 כוס מרק עוף.
4. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ואופים 20-25 דקות, או עד שהעוף מוכן.
5. מוציאים את העוף מהתנור ונותנים לו להתקרר כמה דקות.
6. לאחר שהעוף התקרר, קורצים אותו לחתיכות קטנות בעזרת מזלג או בידיים.
הכנת רוטב השומה
השלב הבא הוא הכנת רוטב השומה. שומה היא רוטב מורכב שעשוי ממגוון מרכיבים, כולל פלפל צ'ילי, תבלינים, אגוזים ושוקולד. אל תיבהל מרשימת המרכיבים הארוכה - הכנת שומה היא קלה ממה שאתה חושב. כך מכינים רוטב שומה:
רכיבים
- 2 כפות שמן צמחי - 1 בצל קצוץ - 3 שיני שום, טחונות - 2 כוסות מרק עוף - 2 פלפלי אנצו צ'ילי, זרעים וקצוצים - 2 פלפלי פסילה צ'ילי, זרעים וקצוצים - 1 כפית כמון טחון - 1 כפית קינמון טחון - 1/4 כפית ציפורן טחון - 1/4 כפית כוסברה טחונה - 1/4 כפית אורגנו מיובש - 1/4 כפית טימין מיובש - 1/4 כוס צימוקים - 1/4 כוס שקדים פרוסים - 1/4 כוס שומשום - 1/ 4 כוס גרעיני דלעת - 2 כפות אבקת קקאו לא ממותק - 1 כף סוכר - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות
1. מחממים את השמן הצמחי בסיר גדול על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל שקוף, כ-5 דקות.
3. מוסיפים את מרק העוף, פלפלי האנכו צ'ילי, פלפלי הפסילה, הכמון, הקינמון, הציפורן, הכוסברה, האורגנו והתימין. מערבבים לאיחוד.
4. מביאים את התערובת לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 10 דקות.
5. מוסיפים לסיר את הצימוקים, השקדים, השומשום וגרעיני הדלעת. מערבבים לאיחוד.
6. ממשיכים לבשל את התערובת עוד 10 דקות.
7. מוסיפים לסיר את אבקת הקקאו והסוכר. מערבבים לאיחוד.
8. משתמשים בבלנדר טבילה או מעבירים את התערובת לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
9. מתבלים את רוטב השומה במלח ופלפל לפי הטעם.
הרכבת האנצ'ילדות
כעת, לאחר שהכנתם את רוטב העוף והחפרפרת, הגיע הזמן להרכיב את האנצ'ילדות. הנה איך לעשות את זה:
רכיבים
- 12 טורטיות תירס - 1/4 כוס שמן צמחי - 1 כוס קסו פרסקו מפורר - 1/4 כוס כוסברה קצוצה - 1/4 כוס בצל אדום חתוך לקוביות
הוראות
1. מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס.
2. מחממים את השמן הצמחי במחבת קטנה על אש בינונית.
3. טובלים טורטייה בשמן ומבשלים כ-10 שניות מכל צד, או עד שהיא רכה וגמישה.
4. חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות, מוסיפים עוד שמן למחבת לפי הצורך.
5. מורחים כף מרוטב השומה על כל טורטייה.
6. מוסיפים כף מהעוף המגורר על רוטב השומה.
7. מגלגלים את הטורטייה ומניחים אותה עם התפר כלפי מטה בתבנית אפייה.
8. חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות והמלית.
9. יוצקים את רוטב השומה הנותר על האנצ'ילדות.
10. מפזרים את ה-queso fresco המפורר על החלק העליון של האנצ'ילדות.
11. אופים 20-25 דקות, או עד שהאנצ'ילדות מחוממות והגבינה נמסה.
12. מקשטים בכוסברה קצוצה ובצל אדום חתוך לקוביות.
סיכום
מזל טוב! הרגע הכנת צלחת טעימה של אנצ'ילדס דה מול. המנה הזו מושלמת לאירוע מיוחד או לארוחת ערב משפחתית. אל תפחדו להתנסות ברוטב השומה - תוכלו להתאים את התבלינים והתבלינים לפי טעמכם. מגישים את האנצ'ילדות עם תוספת של אורז ושעועית לארוחה שלמה. אנו מקווים שנהניתם ממדריך הבישול הפשוט הזה ושתנסו להכין אנצ'ילדות דה מולה שוב ושוב. בישול שמח!