ההיסטוריה של בוריטוס מקסיקני
מאמינים שמקורם של בוריטוס במקסיקו באמצע המאה ה-19. משמעות המילה "בוריטו" בספרדית היא "חמור קטן", וחושבים שהשם מגיע מצורת הטורטייה המגולגלת, שנראית קצת כמו אוזן חמור. בוריטוס היו במקור מזון פשוט ונייד שניתן לאכול אותו תוך כדי תנועה על ידי עובדים מקסיקנים.
בוריטו הפך לפופולרי בארצות הברית באמצע המאה ה-20, כאשר מסעדת הבוריטו הראשונה נפתחה בלוס אנג'לס בשנות ה-30. כיום, בוריטוס הם מרכיב עיקרי של המטבח המקסיקני וניתן למצוא אותם במסעדות בכל רחבי העולם.
איך להכין את הבוריטו המקסיקני המושלם
הכנת בוריטו מקסיקני נהדר זה הכל על המרכיבים. תזדקק לטורטייה גדולה מקמח, קצת בשר או ירקות מבושלים וכמה תוספות. הנה מתכון פשוט להכנת בוריטו קלאסי:
**מרכיבים:** - 1 טורטייה קמח גדולה - 1 כוס בשר או ירקות מבושלים (עוף מגורר, בקר או חזיר עובדים היטב) - 1/2 כוס אורז מבושל - 1/4 כוס שעועית שחורה - 1/4 כוס סלסה - 1/4 כוס גבינה מגוררת - 1/4 כוס שמנת חמוצה - מלח ופלפל לפי הטעם
**הוראות:** 1. מחממים את הטורטייה במיקרוגל 30 שניות או על מחבת פסים דקה מכל צד. 2. מניחים את הבשר או הירקות המבושלים, האורז והשעועית השחורה במרכז הטורטייה. 3. מוסיפים מעל את הסלסה, הגבינה המגוררת והשמנת החמוצה. 4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 5. מגלגלים את הבוריטו, תוחבים את הצדדים תוך כדי. 6. מגישים מיד.
מתכוני בוריטו טעימים לנסות
1. בוריטו עוף מגורר
**מרכיבים:** - 1 קילו חזה עוף ללא עצמות - 1/2 כוס מרק עוף - 1 כפית אבקת צ'ילי - 1/2 כפית כמון - 1/2 כפית אבקת שום - מלח ופלפל לפי הטעם - טורטיות קמח - תוספות לבחירתכם (סלסה, גבינה, שמנת חמוצה וכו')
**הוראות:** 1. מניחים את חזה העוף, מרק העוף, אבקת הצ'ילי, הכמון, אבקת השום, המלח והפלפל בסיר איטי. 2. מבשלים על נמוך 6-8 שעות או על גבוה 4-6 שעות, עד שהעוף מבושל ורך. 3. מגררים את העוף בשני מזלגות. 4. מחממים את הטורטיות במיקרוגל או על מחבת פסים. 5. ממלאים כל טורטייה בעוף המגורר ובתוספות לבחירתכם. 6. מגלגלים את הבוריטו ומגישים.
2. שרימפס בוריטו
**מרכיבים:** - 1 קילו שרימפס גדול, קלוף וחסר - 1/4 כוס מיץ ליים - 1/4 כוס שמן זית - 1 כפית אבקת צ'ילי - 1/2 כפית כמון - מלח ופלפל לפי הטעם - טורטיות קמח - תוספות לבחירתכם (אבוקדו, עגבנייה, כוסברה וכו')
**הוראות:** 1. מערבבים בקערה את מיץ הליים, שמן הזית, אבקת הצ'ילי, הכמון, המלח והפלפל. 2. מוסיפים את השרימפס לקערה ומערבבים לציפוי. 3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. 4. מוסיפים את השרימפס ומבשלים 2-3 דקות מכל צד, עד שהם מוכנים. 5. מחממים את הטורטיות במיקרוגל או על מחבת פסים. 6. ממלאים כל טורטייה בשרימפס המבושלים ובתוספות לבחירתכם. 7. מגלגלים את הבוריטו ומגישים.
סיכום
בוריטוס מקסיקני הם מנה טעימה ורב-תכליתית שניתן להתאים אישית לכל טעם. בין אם אתם מעדיפים עוף, בקר, שרימפס או ירקות, יש מתכון לבוריטו בשבילכם. אנו מקווים שמאמר זה נתן לך השראה לנסות להכין בוריטוס משלך בבית. עם המתכונים והמדריכים הפשוטים שלנו, תהיו מקצוענים בהכנת בוריטו תוך זמן קצר!