וריאציות של Enchiladas Verdes
ישנן וריאציות רבות של Enchiladas Verdes, אך המרכיבים הנפוצים ביותר הם עגבניות, עוף וגבינה. רוטב העגבניות הוא הכוכב של התוכנית ונותן למנה את הטעם הנועז והחריף שלה. להלן כמה מהווריאציות הפופולריות ביותר של Enchiladas Verdes:
Enchiladas Verdes עם שרימפס
אם אתה חובב פירות ים, תאהב את הווריאציה הזו של Enchiladas Verdes עם שרימפס. השרימפס מוסיף טעם טעים ומלוח המשלים את רוטב העגבניות החריף בצורה מושלמת. כדי להכין את המנה הזו, מטגנים את השרימפס במחבת עם שום, בצל ואבקת צ'ילי עד שהם מבושלים. לאחר מכן, עוטפים את השרימפס בטורטיות עם רוטב העגבניות ומעל גבינה. אופים בתנור עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
Enchiladas Verdes עם בקר
לארוחה לבבית יותר, נסו את Enchiladas Verdes עם בשר בקר. הבקר מוסיף טעם עשיר ומלוח שמשתלב היטב עם רוטב העגבניות החריף. כדי להכין את המנה הזו, מבשלים את בשר הבקר במחבת עם בצל, שום וכמון עד שהוא משחים. לאחר מכן, עוטפים את הבקר בטורטיות עם רוטב העגבניות ומעל גבינה. אופים בתנור עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
Enchiladas Verdes צמחוני
לאפשרות ללא בשר, נסה את Enchiladas Verdes צמחונית. במקום עוף או בקר, השתמשו בירקות צלויים כמו קישואים, פלפלים ובצל. צליית הירקות מעניקה להם טעם עשיר ומלוח שמשתלב היטב עם רוטב העגבניות החריף. כדי להכין את המנה הזו, צולים את הירקות בתנור עד שהם רכים. לאחר מכן, עוטפים את הירקות בטורטיות עם רוטב העגבניות ומעל גבינה. אופים בתנור עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
מתכון אנצ'ילדס ורדס
עכשיו כשאתה מכיר כמה מהווריאציות הפופולריות ביותר של Enchiladas Verdes, הגיע הזמן להכין בעצמך! הנה מתכון פשוט שיגרום לכם ליהנות מהמנה המקסיקנית הקלאסית הזו תוך זמן קצר.
רכיבים:
- 1 קילו עגבניות, מקולפות ושטיפות - 1 בצל קצוץ - 2 שיני שום, טחונות - 1 פלפל ג'לפניו, זרע וקצוץ - 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה - 2 כפות שמן צמחי - 8 טורטיות תירס - 2 כוסות עוף מבושל - 2 כוסות גבינה מגוררת (מונטריי ג'ק או צ'דר) - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הגעה:
1. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס.
2. מניחים את העגבניות, הבצל, השום, הג'לפניו והכוסברה בבלנדר או במעבד מזון. דופקים עד שהתערובת חלקה.
3. מחממים את השמן הצמחי בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את תערובת העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. טובלים כל טורטיית תירס ברוטב העגבניות לציפוי שני הצדדים. מניחים כף עוף מגוררת במרכז כל טורטייה ומגלגלים אותה. מניחים את התפר של האנצ'ילדה כלפי מטה בתבנית אפייה.
6. יוצקים את רוטב העגבניות הנותר על האנצ'ילדות ומעליהם גבינה מגוררת.
7. אופים 20-25 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
סיכום
Enchiladas Verdes הם ארוחה טעימה ומשביעה שמושלמת לארוחת ערב מהירה של ליל שבוע או למפגש מהנה בסוף השבוע עם חברים ובני משפחה. עם השילוב הנועז והטעים שלה של עגבניות חריפות, עוף מלוח וגבינה נמסה, המנה הזו בטוח תספק את התשוקה שלך. על ידי ביצוע המתכון הפשוט הזה, תוכל להכין בעצמך רוטב אנצ'ילדה ביתי שמתפוצץ בטעמים ותבלינים טריים. אז למה אתה מחכה? נסה את המתכון הזה של Enchiladas Verdes היום והעביר את בלוטות הטעם שלך למקסיקו!