מה זה ברבקואה?
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נדבר קצת על מה זה בעצם ברבקואה. ברבקואה הוא מאכל מקסיקני מסורתי שמכינים בדרך כלל מבשר בקר, כבש או עיזים. הבשר מבושל באיטיות על אש גלויה או בבור, מה שנותן לו טעם מעושן ורך שהוא באמת ייחודי. ניתן להגיש ברבקוה בפני עצמה, אך הוא משמש בדרך כלל כמילוי לטאקו, בוריטוס ומנות מקסיקניות אחרות.
בעוד שהברבקאו נעשה באופן מסורתי באמצעות חיה שלמה, הרבה יותר קל להכין אותה בבית באמצעות סיר לבישול איטי. שיטה זו מאפשרת להשיג את אותו בשר רך וטעים ללא כל העבודה של חפירת בור או טיפול באש. אז בלי להתעסק יותר, בואו נתחיל!
רכיבים
- 3 ק"ג צלי צ'אק בקר - 1/2 כוס מרק בקר - 4 פלפלים צ'יפוטלה ברוטב אדובו - 4 שיני שום - 1/2 בצל קצוץ - 1 כף אורגנו מיובש - 1 כף כמון טחון - 1 כף פפריקה מעושנת - 1 כפית מלח - 1/2 כפית פלפל שחור - מיץ מ-1 ליים
כיוונים
1. מתחילים בבחירת נתח הבקר הנכון. עבור ברבקאו, אתה רוצה להשתמש בנתח בשר קשוח וטעים שיהפוך רך ועסיסי בבישול איטי. אנו ממליצים להשתמש בצ'אק צלי, שהוא נתח בקר זול יחסית המושלם לבישול איטי.
2. לאחר מכן, מכינים את מרינדת הצ'יפוטלה. מערבבים בבלנדר או מעבד מזון את מרק הבקר, פלפלי צ'יפוטלה, שום, בצל, אורגנו, כמון, פפריקה מעושנת, מלח, פלפל שחור ומיץ ליים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מניחים את צלי הצ'אק בסיר איטי ויוצקים את המרינדה הצ'יפוטלה מעל. השתמשו בכפית או במרית כדי לוודא שהבשר מצופה באופן אחיד במרינדה.
4. מכסים את התנור האיטי ומבשלים על נמוך 8-10 שעות, או עד שהבשר רך ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.
5. לאחר שהבשר מבושל, מוציאים אותו מהסיר האיטי ומגרסים אותו בשני מזלגות. הקפד להסיר כל עודפי שומן ולהשליך אותו.
6. מגישים את הברבקואה בטורטיות חמימות עם התוספות האהובות עליכם. אנו ממליצים על בצל חתוך לקוביות, כוסברה טרייה וסחיטת מיץ ליים.
תוספות
בעוד הברבקואה היא כוכבת התוכנית, אף טאקו אינו שלם ללא התוספות המושלמות. הנה כמה רעיונות שיעזרו לך להתחיל:
- בצל חתוך לקוביות - כוסברה טרייה - אבוקדו פרוס - פרסקו קוויסו או גבינת קוטיג'ה מפוררת - סלסה או רוטב חריף - פלחי ליים
סיכום
מזל טוב, זה עתה הכנתם בבית טאקו ברבקאו טעים ואותנטי! אנו מקווים שתהנו מהמתכון הזה כמונו. אל תהסס להתנסות בתוספות שונות או להוסיף מגע אישי משלך כדי להפוך אותו לשלך. ואם אתה מרגיש ממש הרפתקני, נסה להכין טורטיות תוצרת בית משלך כדי לקחת את הטאקו האלה לשלב הבא. בישול שמח!