ההיסטוריה של טמאלס
Tamales היו מרכיב עיקרי של המטבח המקסיקני במשך אלפי שנים. ניתן לאתר את מקורותיהם של הטמאלים למאיה העתיקה, שלפי ההערכה הם היו הראשונים שהכינו אותם. טמלים היו מאכל פופולרי בקרב בני המאיה, מכיוון שהם היו קלים להובלה וניתן לאכול אותם תוך כדי תנועה.
ככל שתרבות המאיה התפשטה ברחבי מקסיקו ומרכז אמריקה, כך גם גדלה הפופולריות של הטמאלס. הטמאלס הפך למזון עיקרי בקרב האצטקים, שגם האמינו כי למאכל יש תכונות קדושות. האצטקים האמינו שהאלים יצרו את הטמאלים הראשונים ושהם מתנה מהאלים. כתוצאה מכך, נעשה שימוש בטמלים לעתים קרובות בטקסים דתיים ונחשבו לסמל של פוריות ושפע.
כשהספרדים הגיעו למקסיקו במאה ה-16, הם התוודעו לטמאלס והתאהבו במהירות במנה. הספרדים החלו להתנסות במתכון, והוסיפו מרכיבים וטעמים חדשים למילוי המסה המסורתי. כיום נהנים מהטמאלס בכל העולם והפכו למאכל פופולרי במדינות רבות, כולל ארצות הברית.
Tamales צמחוני
אם אתה צמחוני, אז תשמח לדעת שיש הרבה מתכוני טמאלס טעימים שתוכלו ליהנות מהם. אחד המתכון הפופולרי של טמלה צמחוני הוא טמלה שעועית שחורה ותירס. כדי להכין את המנה הזו, תזדקק למסה, שעועית שחורה, תירס, פלפל אדום, בצל, שום, כמון, אבקת צ'ילי ומרק ירקות.
להכנת המילוי, מטגנים את הפלפל האדום והבצל במחבת עד שהם רכים. מוסיפים את השום, הכמון ואבקת הצ'ילי ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את השעועית השחורה, התירס ומרק הירקות ומבשלים 10 דקות. להרכבת הטמאלס מורחים כף מסה על קליפת תירס, מוסיפים כף מהמילוי ומקפלים את הקליפה כדי לסגור את המילוי. מאדים את הטמאלס במשך 45 דקות עד שעה.
טמאלס עוף
טמלס עוף הם עוד אפשרות פופולרית שקל להכין וטעימה לאכילה. כדי להכין טמלס עוף, תזדקק למסה, חזה עוף, בצל, שום, רוטב עגבניות, אבקת צ'ילי, כמון ומרק עוף.
להכנת המילוי מבשלים את חזה העוף במחבת עד שהוא מוכן. קורעים את העוף ומניחים אותו בצד. באותה מחבת מטגנים את הבצל והשום עד שהם רכים. מוסיפים את רוטב העגבניות, אבקת הצ'ילי, הכמון ומרק העוף ומבשלים 10 דקות. להרכבת הטמאלס מורחים כף מסה על קליפת תירס, מוסיפים כף מהמילוי ומקפלים את הקליפה כדי לסגור את המילוי. מאדים את הטמאלס במשך 45 דקות עד שעה.
טמאלס חזיר
טמאלס חזיר הוא מאכל מקסיקני קלאסי עמוס בטעם. כדי להכין טמלס חזיר, תזדקק למסה, כתף חזיר, בצל, שום, רוטב עגבניות, אבקת צ'ילי, כמון ומרק עוף.
להכנת המילוי מבשלים את כתף החזיר במחבת עד שהיא מוכנה. קורצים את בשר החזיר ומניחים אותו בצד. באותה מחבת מטגנים את הבצל והשום עד שהם רכים. מוסיפים את רוטב העגבניות, אבקת הצ'ילי, הכמון ומרק העוף ומבשלים 10 דקות. להרכבת הטמאלס מורחים כף מסה על קליפת תירס, מוסיפים כף מהמילוי ומקפלים את הקליפה כדי לסגור את המילוי. מאדים את הטמאלס במשך 45 דקות עד שעה.
גבינה טמאלס
אם אתה חובב גבינות, אז אתה תאהב טמאלס גבינה. כדי להכין טמאלס גבינה, תזדקק למסה, גבינה, בצל, שום, רוטב עגבניות, אבקת צ'ילי, כמון ומרק עוף.
להכנת המילוי מטגנים את הבצל והשום במחבת עד שהם רכים. מוסיפים את רוטב העגבניות, אבקת הצ'ילי, הכמון ומרק העוף ומבשלים 10 דקות. להרכבת הטמאלס מורחים כף מסה על קליפת תירס, מוסיפים כף מהמילוי ומקפלים את הקליפה כדי לסגור את המילוי. מאדים את הטמאלס במשך 45 דקות עד שעה.
סיכום
טמאלס היא מנה טעימה ובריאה שכל מי שאוהב מטבח מקסיקני יכול ליהנות ממנה. בין אם אתה צמחוני, חובב בשר או חובב גבינות, יש מתכון טמאלס המושלם עבורך. אז למה שלא תנסו להכין היום טמלס בבית ולחוות את הטעמים והמרקמים העשירים שיש למנה המדהימה הזו להציע!