וריאציות של Enchiladas de Queso
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו ניקח רגע כדי לדון בווריאציות השונות של enchiladas de queso. בעוד שהגרסה הקלאסית מורכבת מטורטיות ממולאות בגבינה ומעליהן רוטב צ'ילי אדום, יש עוד הרבה וריאציות טעימות לנסות. הנה כמה מהפופולריים ביותר:
Enchiladas Suizas
Enchiladas suizas הם וריאציה קרמית ומתונה של Enchiladas de queso. במקום רוטב צ'ילי אדום, האנצ'ילדות הללו מכוסות ברוטב עגבניות ירוקות וקצת שמנת חמוצה. בדרך כלל הם ממולאים בעוף, אבל אתה יכול גם להכין אותם עם גבינה או ירקות.
Enchiladas Verdes
Enchiladas verdes דומים ל-enchiladas suizas, אבל עם בעיטה מתובלת יותר. הם מכוסים ברוטב עגבניות ירוקות ובדרך כלל מלאים בעוף או חזיר. אם אתה חובב אוכל חריף, נסה את הווריאציה הזו!
Enchiladas Rojas
Enchiladas rojas הם הגרסה הקלאסית של enchiladas de queso. הם ממולאים בגבינה ומעליהם רוטב צ'ילי אדום. אם אתם מחפשים מנה מקסיקנית מסורתית, זה המאכל שצריך לנסות.
Enchiladas de Mole
Enchiladas de Mole הם וריאציה עשירה ומלאת טעם של Enchiladas de queso. הם ממולאים בעוף ומעליהם רוטב שומות סמיך ומורכב עשוי פלפלי צ'ילי, תבלינים ושוקולד. מנה זו חובה לנסות לכל חובב המטבח המקסיקני.
רכיבים
עכשיו כשאתה יודע על הווריאציות השונות של enchiladas de queso, בואו נדבר על המרכיבים שתצטרכו להכנת הגרסה הקלאסית. הנה מה שתצטרך:
- 12 טורטיות תירס - 2 כוסות גבינה מגוררת (צ'דר, מונטריי ג'ק או תערובת של שניהם) - 1 בצל קצוץ - 2 שיני שום, טחונות - 2 כפות שמן צמחי - 2 כפות קמח לכל מטרה - 2 כפות אבקת צ'ילי - 1 כפית כמון טחון - 1 כפית אורגנו מיובש - 2 כוסות מרק עוף או ירקות - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות
1. מחממים את התנור ל-350°F (175°C).
2. מחממים 1 כף שמן צמחי במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון ומאדים 2-3 דקות עד שהבצל שקוף.
3. מוסיפים למחבת 2 כפות קמח, 2 כפות אבקת צ'ילי, 1 כפית כמון טחון וכפית אורגנו מיובש. מערבבים כל הזמן 1-2 דקות עד שהתערובת ריחנית.
4. מוסיפים לאט 2 כוסות מרק עוף או ירקות למחבת תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 דקות עד שהרוטב מסמיך.
5. בזמן שהרוטב רותח מחממים את כף השמן הצמחי הנותרת במחבת נפרדת על אש בינונית-גבוהה. מטגנים כל טורטייה במשך 10-15 שניות מכל צד עד שהם מעט פריכים אך עדיין גמישים.
6. מורחים כף מהרוטב בתחתית תבנית אפייה בגודל 9X13 אינץ'. טובלים כל טורטייה ברוטב כדי לצפות אותה, ואז מניחים חופן גבינה מגוררת במרכז. מגלגלים את הטורטייה בחוזקה ומניחים אותה עם התפר כלפי מטה בתבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
7. יוצקים את הרוטב שנותר על האנצ'ילדות ומפזרים את שאריות הגבינה.
8. אופים את האנצ'ילדות 15-20 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
9. מגישים חם עם תוספת של אורז ושעועית.
סיכום
Enchiladas de queso הם מנה טעימה וקלה להכנה שמתאימה לכל אירוע. בין אם אתה מכין את הגרסה הקלאסית או מנסה וריאציה חדשה, אנצ'ילדות גבינות וטעימות אלה בטוח יספקו את התשוקה שלך. אז שים את הסינר שלך, תפוס את המרכיבים שלך ותתחיל לבשל!