מה הם Tamales?
Tamales הוא מאכל שמקורו במקסיקו. הם מורכבים מבצק העשוי ממאסה (סוג של קמח תירס), שלאחר מכן ממלאים אותו במגוון מרכיבים כמו בשר, ירקות, גבינה או שעועית. לאחר מכן עוטפים את הבצק בקליפת תירס ומאדים עד לבישול.
Tamales הם מאכל פופולרי במקסיקו, אבל הם נהנים גם באזורים אחרים של העולם. הם מוגשים לעתים קרובות במהלך אירועים מיוחדים, כגון חג המולד או דיא דה לוס מורטוס.
היתרונות הבריאותיים של Tamales צמחוני
טמאלס צמחוני הם אלטרנטיבה בריאה לטמאלס המסורתי העשויים מבשר. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים של טמאלס צמחוני:
עשיר בסיבים
Tamales מיוצרים בדרך כלל עם מאסה תירס, שהוא מקור נהדר לסיבים. סיבים הם רכיב תזונתי חשוב המסייע בוויסות העיכול, הורדת רמות הכולסטרול ובקרה על רמות הסוכר בדם. על ידי בחירה בטמאלס צמחוני, אתה יכול להגדיל את צריכת הסיבים שלך אפילו יותר על ידי הוספת ירקות עשירים בסיבים כמו פלפלים, בצל ותרד למילוי.
ארוז בחומרים מזינים
טמאלס צמחוני עמוס גם בחומרים מזינים. בצק המסה עשוי מתירס, שהוא מקור טוב לויטמינים ומינרלים כמו תיאמין, חומצה פולית ומגנזיום. ניתן לארוז את המילוי גם בירקות עשירים בחומרים מזינים כמו בטטה, קישואים ועגבניות.
דל בשומן
טמאלה מסורתית עשויה מבשר יכולה להיות עשירה בשומן, אך טמאלה צמחונית היא בדרך כלל נמוכה בשומן. על ידי שימוש בשומנים בריאים כמו שמן זית או אבוקדו במקום שומן מן החי, אתה יכול להכין גרסה בריאה יותר של המנה הקלאסית הזו.
אפשרות ללא גלוטן
אם אתם נטולי גלוטן, תשמחו לדעת שניתן להכין טמאלס עם מסה ללא גלוטן. זה הופך אותם לאופציה מצוינת עבור אלה עם מחלת צליאק או אי סבילות לגלוטן.
מתכון טמאלס צמחוני
עכשיו כשאתם יודעים את היתרונות הבריאותיים של טמאלס צמחוני, הגיע הזמן להכין אותם בעצמכם! הנה מתכון טעים שתוכלו לנסות בבית.
רכיבים:
- 2 כוסות מסה חרינה (קמח תירס) - 1 כפית אבקת אפייה - 1/2 כפית מלח - 1 1/2 כוסות מרק ירקות - 1/2 כוס שמן זית - 1 בצל חתוך לקוביות - 2 שיני שום, קצוצות - 1 פעמון אדום פלפל, חתוך לקוביות - 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות - 1 קישוא חתוך לקוביות - 1 כוס גרעיני תירס (טריים או קפואים) - 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה - 1 כפית כמון - 1 כפית אבקת צ'ילי - מלח ופלפל לפי הטעם - 12 -15 קליפות תירס
הוראות:
1. משרים את קליפות התירס במים חמימים למשך שעה לפחות עד שהן גמישות.
2. מערבבים בקערה גדולה את המסה חרינה, אבקת אפייה ומלח.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד את מרק הירקות ושמן הזית. מוסיפים בהדרגה את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק.
4. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כמה דקות עד שהם מריחים.
5. מוסיפים למחבת את הפלפלים, הקישואים והתירס. מבשלים עד שהירקות רכים.
6. מוסיפים למחבת את הכוסברה, הכמון, אבקת הצ'ילי, המלח והפלפל. מערבבים היטב.
7. לוקחים קליפת תירס ומורחים עליה שכבה דקה מבצק המסה ומשאירים גבול מסביב לקצוות.
8. מוסיפים כף ממלית הירקות למרכז בצק המסה.
9. מגלגלים את קליפת התירס בחוזקה סביב המילוי ומקפלים את תחתית הקליפה כלפי מעלה. קושרים את החלק העליון של הקליפה עם רצועה של קליפת תירס כדי לאבטח אותה.
10. חוזרים על הפעולה עם שאר קליפות התירס והמלית.
11. מסדרים את הטמלס בסלסלת אדים ומאדים כשעה.
12. מגישים את הטמאלס חם עם התוספות האהובות עליכם, כמו סלסה, גוואקמולי או שמנת חמוצה.
סיכום
טמאלס צמחוני הוא מאכל טעים ובריא שאפשר להכין בבית. על ידי שימוש במסה עשירה בסיבים ובירקות עתירי רכיבים תזונתיים, תוכלו ליצור ארוחה עמוסה בטעם ובתזונה. בין אם אתם מחפשים מתכון צמחוני חדש לנסות או סתם רוצים לחקור את הטעמים של המטבח המקסיקני, מתכון הטמאלס הצמחוני הזה בטוח ירשים. אז הפשילו שרוולים והתכוננו להכין כמה טמאלס טעים!